Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Εύρημα-αίνιγμα: Αν δεν είναι κι αυτό κρανίο εξωγήινου τότε τι είναι;

Εύρημα-αίνιγμα με «εξωγήινο» κρανίο [βίντεο]«Αν κι αυτά ακόμη τα περίεργα παραμορφωμένα κρανία δεν ανήκουν σε εξωγήινους που επισκέφτηκαν κάποτε και εποίκησαν τον πλανήτη μας τότε τι άλλο μπορεί να είναι»; Θα μπορούσε να αναρωτηθεί ο επίδοξος συνωμοσιολόγος, του είδος του οποίου ευδοκιμεί σ' αυτή τη γωνιά της Μεσογείου. Τελικά είναι ή δεν είναι;

Το παρακάτω εικονιζόμενο αφύσικα επίμηκες κρανίο βρέθηκε σε αρχαιολογική ανασκαφή μαζικού τάφου ηλικίας 1000 ετών κοντά στο χωριό Ονάβας του Μεξικού. Στο νεκροταφείο βρέθηκαν συνολικά 25 σοροί εκ των οποίων οι 13 έφεραν επίμηκες κρανίο, το οποίο εύκολα μπαίνει κανείς στον πειρασμό να ταυτίσει με εκείνο του τέρατος από τον ταινία Alien του Ρίντλεϊ Σκοτ.
Αρχαιολόγοι αναφέρουν ότι παρόμοια κρανία έχουν βρεθεί και σε άλλες γωνιές του πλανήτη (Λατινική Αμερική, Γερμανία, Ελλάδα), επισημαίνοντας πως μάλλον ανήκαν σε άτομα που κατατάσσονταν σε υψηλά κοινωνικά κλιμάκια. Η τεχνητή επιμήκυνση τους λειτουργούσε ακριβώς ως ένδειξη της θέσης και ισχύος τους.
Κατά τον ίδιο τρόπο, στους προ-ισπανικούς Μεσοαμερικανικούς πολιτισμούς (Μάγια, Ίνκα), οι κρανιακές παραμορφώσεις χρησιμοποιούνταν για τελετουργικούς σκοπούς ώστε να διακρίνονται οι διάφορες κοινωνικές ομάδες οι μεν από τις δε.



http://thesecretrealtruth.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου