Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Ρουκέτες από την Αίγυπτο κατά του Ισραήλ ! - Απόψε εισβάλλουν οι Ισραηλινοί στην Γάζα ;

Οι χειρότεροι φόβοι για την εξέλιξη της σύγκρουσης στην Γάζα επαληθεύονται αφού πριν από λίγα λεπτά ρουκέτες οι οποίες εξαπολύθηκαν από το Σινά έπληξαν την περιοχή Eshkol στο νότιο Ισραήλ.  Συνολικά 5 ρουκέτες εξαπολύθηκαν από το Σινά από μια ισλαμική οργάνωση η οποία συνδέεται με την Al Qaida.
Αναμφίβολα η εξέλιξη αυτή περιπλέκει την κατάσταση στην περιοχή αφού είναι σίγουρο ότι οι Αιγύπτιοι θα προσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν τις ομάδες αυτές κατόπιν πιέσεων από τις ΗΠΑ με την κυβέρνηση στο Κάιρο να βρίσκεται αντιμέτωπη με το λαϊκό αίσθημα και με τις εικόνες από σκοτωμένους Παλαιστινίους από τους Ισραηλινούς     

Την ίδια στιγμή δύο Ισραηλινές Ταξιαρχίες έχουν αναπτυχτεί στα σημεία εισόδου της Γάζας όπως αντίστοιχα και οι μαχητές της Hamas έχουν πάρει θέσεις μάχης για να υπερασπιστούν την πόλη τους.
Η κατάσταση μπορεί να εξελιχτεί εξαιρετικά αρνητικά δεδομένης της δήλωσης του Αιγύπτιου προέδρου ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει και δεν θα αφήσουμε την Γάζα μόνη της αλλά και την πυραυλική επίθεσης των παρακλαδιών της Al Qaida από το Σινά.
Το μήνυμα της Αιγύπτου έχει ιδιαίτερη βαρύτητα στις εξελίξεις στην περιοχή καθότι η μεγαλύτερη αραβική χώρα και στρατιωτική δύναμη της περιοχής  φαίνεται να υιοθετεί μία νέα διαφορετική από το παρελθόν πολιτική έναντι της Γάζας και των Παλαιστηνίων.
Πάντως και σήμερα συνεχίστηκε ο βομβαρδισμός του Ισραήλ από ρτουκέτες της Hamas. Δύο πύραυλοι Fajr-5 εκτοξεύτηκαν προς την περιοχή του Τελ Αβίβ,και τέσσερις προς την Ιερουσαλήμ, ενώ όπως ανακοίνωσαν οι Ισραηλινοί από την έναρξη των επιχειρήσεων έχουν πραγματοποιηθεί 600 αποστολές από την Αεροπορία του Ισραήλ και καταστράφηκαν 500 στόχοι.
Από την Τετάρτη που ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις έχουν εκτοξευτεί 550 ρουκέτες κατά του Ισραήλ από την Γάζα εκ των οποίων 26 έχουν εκραγεί σε αστικές περιοχές, ενώ μέχρι και το μεσημέρι της Παρασκευής το σύστημα Iron Dome κατέρριψε 197 βλήματα. Από τις μέχρι σήμερα επιθέσεις από την Γάζα έχουν τραυματιστεί τρείς Ισραηλινοί στρατιώτες στην περιοχή Eshkol.
Για την ενίσχυση της άμυνας κατά των ρουκετών οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις θα αναπτύξουν αύριο Σάββατο 17 Νοεμβρίου μία ακόμη πυροβολαρχία την πέμπτη του συστήματος Iron Dome η οποία μόλις πρόσφατα ολοκλήρωσε τις δοκιμές αποδοχής και ενσωματώνει βελτιώσεις.
Σύμφωνα με τον απολογισμό των Ισραηλινών από την Τετάρτη έχουν πληγεί 13 πόλεις.
Πιο αναλυτικά η Ιερουσαλήμ έχει δεχτεί τέσσερις ρουκέτες, η ευρύτερη περιοχή του Τελ Αβίβ τέσσερις, η Rishon Letzion μία, η Ashdod 20 ρουκέτες, Kiryat Malakhi 10 ρουκέτες, Ashkelon 75 ρουκέτες, η Kiryat Gat μία, η Sderot 23 ρουκέτες, η δυτική Negev 80 ρουκέτες, η Eshkol 140 ρουκέτες, η Ofakim 20 ρουκέτες, η Beersheba 60 ρουκέτες και η Dimona 2 ρουκέτες.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr    

http://www.defencenet.gr/           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου