Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012

Ποινικές διώξεις και κατασχέσεις ακόμα ΚΑΙ για όσους έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους προβλέπει το Μνημόνιο!

- Αναφέρεται στον Ν. 4046/12 (Μνημόνιο 2) Παράρτημα 5
- Ενα εκατομμύριο οφειλέτες κινδυνεύουν να βρεθούν στη φυλακή και να χάσουν τα σπίτια τους
- Αφορά φυσικά πρόσωπα που χρωστάνε από 10.001 ευρώ και πάνω
- Τι αποκαλύπτει στο Newsit o φοροτεχνικός Παναγιώτης Παντελής

Ρυθμίσατε τα χρέη σας προς την εφορία και έχετε το κεφάλι σας ήσυχο; Λάθος! Το Μνημόνιο Νούμερο 2 έχει άλλα σχέδια για εσάς, παρά το γεγονός πως όλοι γνωρίζουν τη δεινή κατάσταση που βρίσκονται σήμερα τα ελληνικά νοικοκυριά.

Μέχρι σήμερα ξέραμε πως χιλιάδες φορολογούμενοι που δεν έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους βρίσκονται αντιμέτωποι με ποινικές διώξεις και κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων, ενώ όσοι έχουν προβεί σε ρύθμιση χρεών τους χορηγείται αποδεικτικό ενημερότητας μηνιαίας διάρκειας και αναστέλλεται η ποινική δίωξη σε βάρος των υπευθύνων, καθώς και η συνέχιση της διαδικασίας της αναγκαστικής εκτέλεσης επί κινητών ή ακινήτων περιουσιακών στοιχείων.

΄Ομως, όπως αποκαλύπτει στο Newsit o φοροτεχνικός Παναγιώτης Παντελής "παρά το γεγονός πως πολλοί φορολογουμενοι έχουν προβεί σε ρύθμιση των οφειλών τους ο νόμος 4046/12 (Μνημόνιο 2) στο Παράρτημα 5 καλύπτει το Υπουργείο Οικονομικών να τροποποιήσει τα Άρθρα 3 και 21 του Νόμου 4038/2012 ώστε για όποιον οφείλει πάνω από 10.000 ευρώ εάν είναι φυσικό πρόσωπο και πάνω από 75.000 ευρώ εάν είναι εταιρεία, να μην ισχύει η αναστολή της ποινικής διώξεως και να μην απαλείφεται η δέσμευση κεφαλαίων και περιουσιακών στοιχείων.

Αυτό σημαίνει οτι οι εφορίες θα μπορούν να προχωρούν στη ρύθμιση μέχρι 10.000 ευρώ, ενώ για όσους χρωστάνε από 10.001 ευρώ και πάνω οι εφορίες θα προχωρούν σε ποινικές διώξεις και κατασχέσεις κεφαλαίων και περιουσιακών στοιχείων. Ουσιαστικά αυτό σημαίνει πως πάνω από 1 εκατομμύριο φορολογούμενοι που σημερα οφείλουν μικροποσά θα βρεθούν να τους κυνηγά η εφορία έστω και εάν έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους.


Αυτο μπορεί και πρέπει να αλλάξει με νέο νόμο ή έστω να εφαρμοστεί ο νόμος 4038/2012" τόνισε ο φοροτεχνικός.

http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου