Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2013

Tέλος ο Ελληνικός δορυφόρος (HellasSat2). Πουλήθηκε σε Άραβες!

Όνειρο ήταν και πάει... Από το δορυφορικό σταθμό εδάφους των Θερμοπυλών που οι Άραβες χρησιμοποιούσαν για να τηλεφωνήσουν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα το... πάλαι ποτέ, ξαναγυρίζουμε στα περιστέρια και της φρυκτωρίες !

Για να έχουμε βέβαια το απόρρητο των συνομιλιών αλλά και data στις Ένοπλες Δυνάμεις θα ρωτάμε τους Άραβες;... Απλή ερώτηση κάνουμε !


Τη σύναψη της συμφωνίας για την πώληση του 99,05% που κατέχει στην Hellas Sat, η οποία διαχειρίζεται το δορυφόρο HellasSat2, στην ArabSat, κύριο πάροχο δορυφορικών υπηρεσιών στη Μέση Ανατολή και την Αφρική, ανακοίνωσε ο ΟΤΕ.

Τα συνολικά έσοδα του ΟΤΕ από την πώληση του μεριδίου του στην HellasSat ανέρχονται σε 208 εκατομμύρια ευρώ που αντιστοιχούν σε ποσοστό 99,05%:

* της αξίας των δραστηριοτήτων της HellasSat, η οποία ανέρχεται στα 157 εκατομμύρια ευρώ, που ισούται με 7 φορές τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) της HellasSatγια το 2012, και
* των διαθεσίμων της HellasSat κατά την ημερομηνία ολοκλήρωσης της συναλλαγής που εκτιμώνται σε 53,4 εκατομμύρια ευρώ.

Επιπλέον ο ΟΤΕ θα εισπράξει 7 εκατομμύρια ευρώ ως μέρισμα.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, δήλωσε: 

«Πετύχαμε μια σημαντική συμφωνία, η οποία εξασφαλίζει τους καλύτερους δυνατούς και πλέον συμφέροντες όρους και επιπλέον αξία για όλους τους εταίρους.

Το Ελληνικό και Κυπριακό Δημόσιο θα αποκτήσουν έναν αξιόπιστο επενδυτή που έχει τους πόρους για να προβεί στις απαραίτητες επενδύσεις. Έτσι διασφαλίζονται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου στο διάστημα ...(oνειρεύεται;) και ο χαρακτήρας τους ως διαστημικές χώρες (Space-faring nations).

Η HellasSat πωλείται σε μια κορυφαία εταιρεία δορυφορικών επικοινωνιών με μεγάλες αναπτυξιακές προοπτικές και με πρόδηλο ενδιαφέρον να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία της σε Ελλάδα και Κύπρο. Ο ΟΤΕ απoεπενδύει από την HellasSat αποκομίζοντας ικανοποιητικό τίμημα, γεγονός που του επιτρέπει να επικεντρωθεί στις κύριες δραστηριότητές του».
http://kostasxan.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου