Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

BLOOMBERG: ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΖΟΖΕΦ ΓΚΕΜΠΕΛΣ

Συνολική περιουσία που αποτιμάται τουλάχιστον στα 6 δισεκατομμύρια δολάρια έχουν στα χέρια τους οι εξ αγχιστείας απόγονοι του υπουργού Προπαγάνδας του Γ’ Ράιχ, Ζόζεφ Γκέμπελς, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, το οποίο τους συμπεριλαμβάνει στον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων που τηρεί.

Η ιστορία ξεκινά την άνοιξη του 1945 με πρωταγωνιστή τον 23χρονο Χάραλντ Κουάντ, τότε αξιωματικό της Luftwaffe, ο οποίος κρατούταν από τις Συμμαχικές δυνάμεις στην Βεγγάζη της Λιβύης.

Ο Χάραλντ, παιδί της συζύγου Γκέμπελς από τον πρώτο της γάμο, έλαβε τότε μία χειρόγραφη επιστολή της μητέρας του, μέσω της οποίας επιβεβαιώθηκε αυτό που ήδη γνώριζε, δηλαδή πως αυτή και ο θετός του πατέρας είχαν αυτοκτονήσει στο υπόγειο του καταφυγίου του Χίτλερ στο Βερολίνο.

Ο Χάραλντ απελευθερώθηκε το 1947, και επτά χρόνια αργότερα κληρονόμησε, μαζί με τον ετεροθαλή αδελφό του Χέρμπερτ, την περιουσία του φυσικού τους πατέρα, Γκούνθερ Κουάντ, ο οποίος κατά τη διάρκεια του πολέμου παρήγαγε οπλισμό για τα γερμανικά στρατεύματα. Ανάμεσα στη μεγάλη κληρονομιά βρισκόταν μερίδιο μετοχών στην αυτοκινητοβιομηχανία Daimler, ενώ λίγα χρόνια αργότερα τα δύο αδέλφια αγόρασαν μέρος της εταιρείας BMW.

Ο Χάραλντ και ο Χέρμπερτ πέθαναν πριν από πολλά χρόνια, ωστόσο ο πλούτος της οικογένειας «ζει» και πληθύνεται. Η χήρα του Χέρμπερτ και τα δύο παιδιά τους παραμένουν μεγαλομέτοχοι της BMW, ενώ οι τέσσερις κόρες του Χάραλντ, μαζί με τα δύο παιδιά ενός πέμπτου νεκρού αδελφού τους, μοιράζονται μία περιουσία που αποτιμάται στα 6 δισεκατομμύρια δολάρια, με τον κάθε απόγονο δηλαδή να μετρά περιουσία 1,2 δισ.

«Είναι πιθανό πως εσύ θα είσαι ο μοναδικός που θα απομείνει και μπορεί να συνεχίσει την παράδοση της οικογένειας μας», έγραψε ο ίδιος ο Γκέμπελς στον αιχμάλωτο Χάραλντ, λίγο πριν αυτοκτονήσει, ενώ είχε πρωτύτερα σκοτώσει τα έξι παιδιά του. Για την παράδοση δεν γνωρίζει κανείς, αλλά η περιουσία σίγουρα δεν χάθηκε.

 Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου