Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2013

«ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΤΑ ΜΕΤΡΗΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ»! ΒΡΗΚΑΝ ΝΕΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΦΑΚΕΛΩΣΟΥΝ ΜΕ ΚΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΤΣΙΠΑΚΙΑ!!

Καμία έκπληξη, φυσικά: Το περιβάλλον χρησιμοποιείται συνεχώς και κατά το δοκούν για να προωθήσει τα αμαρτωλά σχέδια της παγκόσμιας μασωνοσιωνιστικής δικτατορίας, οπότε τους είναι χρήσιμο ως ένα ακόμα "επιχείρημα" για την κατάργηση των μετρητών, την υποχρεωτική χρήση καρτών και εν συνεχεία ΤΟ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ "για το καλό μας" και "την ασφάλειά μας":
Το "κίνημα" αντι-μετρητών έχει προωθηθεί έντονα από τις μεγάλες σουηδικές εμπορικές τράπεζες, καθώς και την Riksbank, τη σουηδική κεντρική τράπεζα. Στην πραγματικότητα, οι τρεις από τις τέσσερις σημαντικές μεγάλες σουηδικές τράπεζες, που συνδυάζονται με 530 από τα 780 γραφεία τους δεν δέχονται πλέον να πληρώνουν τοις μετρητοίς.
Στην περίπτωση της Nordea Bank, 200 εκ των 300 καταστημάτων της είναι σήμερα χωρίς μετρητά, και τα τρία τέταρτα των υποκαταστημάτων της Swedbank πλέον χειρίζονται μετρητά. Όπως ο Peter Borsos, ένας εκπρόσωπος για την Swedbank, παραδέχεται ανοιχτά, ότι η τράπεζα του εργάζεται «ενεργά για να μειώσει το [ποσό] των μετρητών στην κοινωνία."
Οι λόγοι για αυτή την ώθηση προς μια κοινωνία χωρίς μετρητά, βέβαια, δεν έχουν καμία σχέση με το να αντλήσουν τα κέρδη από τα τέλη της τραπεζικής κάρτας ή, πιο καλύτερα, την απελευθέρωση των κλασματικών-αποθεματικών των τραπεζών από τους περιορισμούς της τράπεζας.
Όχι, σύμφωνα με τον Borsos, οι λόγοι είναι το περιβάλλον, το κόστος και η ασφάλεια: «Εμείς οι ίδιοι εκπέμπουμε 700 τόνους διοξειδίου του άνθρακα από τις μεταφορές μετρητών. Κοστίζει στην κοινωνία 11 δισεκατομμύρια το χρόνο. Και τα μετρητά βοηθούν να γίνονται ληστείες παντού". Ο Hans Jacobson, επικεφαλής της Nordea Bank, υποστηρίζει ομοίως: "Αποστολή μας είναι να κάνουμε τους ανθρώπους να κατανοήσουν τη σημασία των καρτών, οι κάρτες είναι ασφαλέστερες από τα μετρητά.»

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/01/blog-post_3559.html#ixzz2HIQ1jdT8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου