Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Προετοιμασία για τη συνάντηση με εξωγήινους


Οι Παγκόσμιες κυβερνήσεις αρχίζουν να προετοιμάζουν ένα συγχρονισμένο τρόπο σε μια τελική συνάντηση με εξωγήινη ζωή, λέει μια εντυπωσιακή ομάδα επιστημόνων από το Ηνωμένο Βασίλειο.
Σε μια έκδοση του περιοδικού Philosophical Transactions Α του Royal Society το βρετανικό ίδρυμα,και οι επιστήμονες σημειώνουν για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας ότι δεν είμαστε μόνοι στο Σύμπαν.

Αν αυτό συμβαίνει ότι δεν είμαστε μόνοι ... αυτό ουσιαστικά επηρεάζει το πώς η ανθρωπότητα κατανοεί τον εαυτό της, και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τις συνέπειες, λένε οι ερευνητές Martin Dominik και John C. Zarnecki στο εισαγωγικό κείμενο. ". Η έλλειψη συντονισμού μπορεί να αποφευχθεί με τη δημιουργία ενός γενικού πλαισίου σε μια πραγματικά παγκόσμια προσπάθεια που διέπεται και νομιμοποιείται από διεθνή πολιτικά
Οι δύο ερευνητές λένε ότι, για το σκοπό αυτό, τα Ηνωμένα Έθνη έχουν δημιουργήσει ήδη ένα θεσμικό μηχανισμό από το 1959: την επιτροπή Extra Space που σχετίζεται με τις "υπερ-Γης υποθέσεις" και εξετάζει δομές που έχουν δημιουργηθεί για την αντιμετώπιση πιθανών απειλών για τη Γη.
Εάν υπάρχουν ευφυείς εξωγήινοι, θα είναι σαν κι εμάς, και θα ξέρουν όλη την ένδοξη ιστορία μας, αυτό θα πρέπει να το σκεφτούμε.Ο Simon Conway Morris, ένας ειδικός στην εξελικτική παλαιοβιολογία από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, λέει ότι πρέπει να προετοιμαστούμε για το χειρότερο.
Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα είναι πιθανό να συνεχίσουν να εξελίσσονται τα σχέδια του Δαρβίνου για παράξενους κόσμους και ως εκ τούτου η εξωγήινη ζωή μπορεί να έχει σημαντικές ομοιότητες με τη ζωή στη Γη. Ο επιστήμονας μας λέει ακόμα ότι υπάρχουν δύο αντίθετες δυνατότητες και οι δύο πρέπει να μας κάνουν να τρέμουμε από φόβο: να βρούμε "εξωγήινους",που να μοιάζουν με εμάς ή απλά να είναι εντελώς διαφορετικοί από όπως τους έχουμε φανταστεί.
Όπως και να έχει το μέλλον θα δείξει.

http://strange-files.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου