Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Επικίνδυνα συνθετικά χημικά στα καλλυντικά που πρέπει να ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ!!!

''Τα περισσότερα συνθετικά χημικά γύρω μας είναι τοξικά.Ακούμε τη λέξη ''τοξικό'' τόσο συχνά που έχει χάσει το νοημά της. Αλλά ''τοξικό'' σημαίνει δηλητηριώδες. Οτιδήποτε είναι ''ικανό να καταστρέψει ζωή''.
''Περικυκλωμένοι όπως είμαστε με τοξικά προιόντα είναι σημαντικό να μελετάμε τις ετικέτες, να λαμβάνουμε υπόψην τις συνέπειες που έχουν στην υγεία μας και να τα πετάμε, προτιμώντας άλλα πιο ασφαλή προιόντα''. Nina Silver PhD

Από το νόμο (1/11/98) όλα τα καλλυντικά πρέπει να αναγράφουν όλα τα συστατικά που περιέχουν στην ετικέτα τους.Οι περισσότεροι καταναλωτές δεν έχουν ιδέα τι σημαίνουν και από πού προέρχονται τα συστατικά διαφόρων προιόντων ,τα οποία μόνο φυτικά και αθώα δεν είναι...Ανάμεσα στις 10.000 χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στα καλλυντικά χωρίς να παραβιάζονται οι νόμοι, υπάρχει πληθώρα άκρως τοξικών και επικίνδυνων ουσιών.
Αρχίστε να διαβάζετε τις ετικέτες-αποφεύγετε τα πρακάτω πετροχημικά:
Αcetone
Αluminum
Αmmonium
Βenzophenone
Βenzyl Alcohol
BHA-BHT
Βutylene Glycol
Carboner
DEA-Diethanolamine
Diazolidinyl Urea
EDTA
Formaldehyde
Imidazolidinyl Urea
TEA-Triethanolamine
Sodium Hydroxide
Isopropyl Alcohol
Butyl Paraben-Methyl Paraben
Propyl Paraben-Ethyl Paraben
Paraffinium Liquidim-Mineral Oil
Petrolatum
Propylene Glycol
FDC Red (όπου υπάρχει χρώμα)
Propyl Gallate
PVP/VA Copolymer
C.I 5636 (όπου υπάρχουν νούμερα)
Quaternium 15
Stearelkornium chroride
Parfum-fragnance
Quaternium-poly quaternium
Μην βάζετε τίποτα στο δέρμα σας που θα φοβόσασταν να καταναλώσετε,γιατί το αποτέλεσμα είναι το ίδιο..
Ας δούμε αναλυτικότερα τα πιο γνωστά τοξικά συστατικά και τις παρενεργειές τους.
Acetone-ακετόνη
Το γνωστό ασετόν που χρησιμοποιείται ως διαλύτης για τα βερνίκια νυχιών ,συγκαταλέγεται σε λίστες επικίνδυνων ουσιών.Προκαλεί ξηροστομία,ζαλάδα,ναυτία,δυσκολία στην ομιλία και σε ακραίες περιπτώσεις κώμα.Λειτουργεί ως κατασταλτικό του κεντρικού νευρικού συστήματος Κ.Ν.Σ
Aluminium Αllantoinate,Αluminium Carbonate,Αluminium Chloride-συνθέσεις αλουμινίου
Ένα πολύ κοινό συστατικό που χρησιμοποιείται σε αποσμητικά και αντι-ιδρωτικά.Οι συνθέσεις αλουμινίου μπορούν κυριολεκτικά να σταματήσουν την φυσική διαδικασία εφίφρωσης του σώματος.Μπορούν να συρρικνώσουν τους ιδρωτοποιούς αδένες και να μπλοκάρουν τους πόρους.Μπορούν να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις και ενοχοποιούνται για την ασθένεια Alzheimer.Πρέπει να τα αποφεύγουμε και ιδιαίτερα οι γυναίκες όπου τα χημικά που βάζουν στις μασχάλες φτάνουν μέσω των αδένων στο στήθος και συσσωρεύονται.
Αmmonium Hydrohide Compounds-συνθέσεις αμμωνίας
Πολλές συνθέσεις αμμωνίας χρησιμοποιούνται στα καλλυντικά.Είναι τοξικές και προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις σε πολλούς ανθρώπους.Μακροχρόνια επαφή μπορεί να προκαλέσει βήχα ,ανακοπή της αναπνοής με αποτέλεσμα πνευμονικό οίδημα..Πρέπει να τις αποφεύγουμε..
Benzophenone-βενζοφαινόνη-Benzene,Benzylphenyl,Ketone
Χρησιμοποιείται ευρέως σε αντιηλιακά ,σαμπουάν ,καθαριστικά και αρώματα.Ερεθιστικό για τα μάτια,το δέρμα και το αναπνευστικό σύστημα.Βλαβερό με την εισπνοή ,την κατάποση και την απορρόφηση από το δέρμα.Συγκαταλέγεται στη λίστα επικίνδυνων χημικών ουσιών που δημοσιεύτηκε πρόσφατα από την παγκόσμια οργάνωση για την φύση WWF και υπολλείματα του βρέθηκαν στο μητρικό γάλα...
Benzyl Acetate-oξικό βενζόλιο
Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι είναι καρκινογόνος ουσία (καρκίνος του παγκρέατος).Προκαλεί ερεθισμούς στα μάτια και το αναπνευστικό σύστημα,βήχα και συστημικές αντιδράσεις.Τοξικό.
Benzyl Alcohol-βενζυλική αλκοόλη
Πετροχημικό συστατικό που χρησιμοποιείται στα καλλυντικά.Απορροφάται από το δέρμα πόλυ ευκόλα.Μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς στα μάτια ,πονοκεφάλους ,ναυτία ,εμετό ,ζαλάδα,πτώση της πίεσης του αίματος,καταστολή του Κ.Ν.Σ και σε ακραίες περιπτώσεις διακοπή της αναπνοής και θάνατο.
BHT:Butulated Hydroxytoluene-Βουτίλιο υδροτολονόλιο
Είναι συνθετικό συστατικό(από πετρέλαιο).Περιέχεται σε υδατικές κρέμες ,ορούς ενυδάτωσης και γενικά στα καλλυντικά σαν αντιοξειδωτικό.Είναι εξαιρετικά φωτοευαίσθητο και προκαλεί μεγάλους ερεθισμούς με τη έκθεση στον ήλιο.Προκάλει ερεθισμούς στα μάτια και στο δέρμα ,διαταραχές και ερεθισμούς στο πεπτικό και αναπνευστικό σύστημα και κατ'επέκταση στην καρδιά.Ακόμα μπορεί να προκαλέσει αναπαραγωγικά προβλήματα και διαταραχές στο έμβρυο.Η μεγάλη συσσωρευσή του προκαλεί γαστρεντερίτιδα ,ναυτία ,εμετούς και διάρριοες και γενικά ακραία προβλήματα υγείας.Ύποπτο για καρκινογλενεση σε βαθμό επικινδυνότητας 3.Περιέχει τα επικίνδυνα συστατικά Cresol και Phenol συστατικά που κατηγορούνται για πολλά προβλήματα υγείας και μόλυνσης του περιβάλλοντος.
Cocamide DEA-Αμίδια κόκκου υδροξυκίθυλο
Ένα μείγμα από αιθανολαμίνες από οξέα καρύδας που χρησιμοποιείται επειδή βγάζει σαπουνόφουσκες και για να κάνει πιο παχύρρευστα τα καλλυντικά ή σαμπουάν.Όμως επειδή αναμιγνύεται με συνθετικά χημικά μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις και ξηρότητα στο δέρμα και στα μαλλιά.Είναι τοξικό.
Diethanolamine(DEA)-Διαιθανολαμίνη
Συχνά χρησιμοποιείται στα καλλυντικά για την εξισσορόπηση του PH.Επίσης χρησιμοποιείται σε πολλά λιπαρά οξέα για την επεξεργασία του οξέος ,το οποίο στη συνέχεια χρησιμοποιείται σαν βάση στο γαλάκτωμα.Προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις ,ερεθισμους στα μάτια και στο δέρμα.Τοξικό αν χρησιμοποιείται για μεγάλη χρονική περίοδο.Πιθανός παράγοντας καρκινογένεσης.
DMDM Hydantoin
Χρησιμοποιείται σε προιόντα περιποίησης του δέρματος και των νυχιών ,προκαλώντας αλλεργίες ,ισχυρούς πόνους και καρκίνο.
EDTA Ethylenedinitrilo-Edetic Acid
Συνθετικό χημικό που χρησιμοποιείται για μαλακτικό νερού και σαν αντιοξειδωτικό.Προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις και είναι τοξικό.Μάλιστα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας το κατατάσσει στις τερατογενείς ουσίες.
Fluoride-Φθόριο
Eίναι δηλητήριο.Πριν δεκαετίες το φθόριο χρησιμοποιούταν σαν δηλητήριο για ποντίκια ,αρουραίους.Καταστρέφει την ακετυλοχολίνη(μια ουσία που είναι υπεύθυνη για την μεταβίβαση του νευρικού συστήματος),με αποτέλεσμα να μην μεταδίδεται το αίσθημα του πόνου από τα δόντια στον εγκέφαλο.Όσο λιγότερη ακετυλοχολίνη υπάρχει στον οργανισμό τόσο λιγότερη ικανότητα μνήμης προκύπτει.Η νόσος Alzheimer οφείλεται στην μειωμένη παραγωγή ακετυλοχολίνης.Το 50%του φθορίου απορροφάται από τα αιμοφόρα αγγεία στο στόμα και συσσωρεύεται στα κυρίως στα κόκκαλα και στα δόντια.Η επίδραση του στα κόκκαλα είναι άμεση και οδηγεί σε οστεοπόρωση και αρθρίτιδα.Στον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο το χρησιμοποιούσαν οι Γερμανοί στους φυλακισμένους ,με την πρόθεση να έχουν μειωμένη αντίληψη,αντιδράσεις και σκέψη.Από το 1990 το φθόριο έχει συγκαταλεγεί στις καρκινογόνες ουσίες από το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των ΗΠΑ με ένδειξη καρκίνου τοων οστών και οστεοσαρκώματος.Η Διεθνής Ακαδημία Στοματικής Ιατρικής και Τοξικολογίας κατέταξε το φθόριο ως μη αποδεκτό οδοντικό φάρμακο ,λόγω της υψηλής τοξικοτητάς του.Έρυνες έδειξαν ότι αν ένα παιδί καταναλώσει 50ml οδοντόκρεμας που περιέχει φθόριο μπορεί να πεθάνει.
Formaldehyde-Φορμόλη-Φορμαλεδεύδη
Χρησιμοποιείται σαν συντηρητικό και μικροβιοκτόνο.Συνήθως παραγωγά του χρησιμοποιούνται στα καλλυντικά γιατί το ίδιο μυρίζει πολυ έντονα.(Χρησιμοποιείτια σε ταριχεύσεις νεκρών πουλιών και ζώωων).Προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις,είναι σίγουρα τοξικό,πιθανόν και καρκινογόνο.
Imidazolidinyl Urea- Diazolidinyl Urea - Ιμιδαζολινική Ουρία
Αυτά είναι τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα συντηρητικά μετά τα Parabens.Σύμφωνα με την Aμερικάνικη Ακαδημία Δερματολογίας προκαλούν δερματίτιδα ,ενώ σε θερμοκρασίες άνω των 10 βαθμών Κελσίου απελευθερώνουν φορμόλη(βλέπε παραπάνω).Αυτά τα χημικά είναι τοξικά.
Isopropyl Alcohol-Ισοπροπυλική Αλκοόλη
Propyl Alcohol-Propanol
Χημική ουσία από πετρέλαιο.Χρησιμοποιείται σε κρέμες προσώπου.Ερεθίζει τα μάτια,επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα,ερεθίζει το δέρμα ,προκαλεί κοκκινίλες και πόνο.Με την αναπνοή αυτής της ουσίας έχουμε συμπτώματα ζαλάδας,πονοκεφάλους,αναισθησία ακόμα και θάνατο.Άτομα με ευαισθησίες στο δέρμα ,προβλήματα νεφρών ,συκωτιού,καρδιάς και κυκλοφορικά είναι πο ευάλωτα τοξικά.Μπορεί να προκαλέσει τερατογένεση.
Magnesium Nitrate-Μαγνησιονατρικό Άλας
Επικίνδυνο εύφλεκτο υλικό -Προκάλει ερεθισμούς και εγκαύματα στο δέρμα.Με την αναπνοή έχουμε έντονο βήχα -αδύνατη αναπνοή.Προκαλεί ερεθισμούς στα μάτια ακόμα και προσωρινά προβλήματα στην όραση.Χρόνια έκθεση μπορεί να προκαλέσει αδυναμία,κατάθλιψη,πονοκεφάλους,διανοητικά προβλήματα.Μειώνει την ικανότητα του αίματος να μεταφέρει οξυγόνο στα διάφορα όργανα του οργανισμού.
Mineral Oil -Μεταλλικό έλαιο
Σε κρέμες χειλιών,ματιών,χεριών ,σώματος ,υδατικές κρέμες ,μεικάπ,προιόντα μαλλιών κλπ.Καλύπτει το δέρμα με ένα λεπτό στρώμα ,εμποδίζοντας την ικανότητα του να αναπνέει ,να αποβάλλει τις τοξικές ουσίες,να ενυδατώνεται και να δημιουργεί νέα υγιή κύτταρα.Συχνές αντιδράσεις είναι μαύρα στίγματα ,σπιθουράκια,αφυδάτωση,φωτοευαισθησία(υπερευαισθησία στον ήλιο-πανάδες),
πρόωρη γήρανση του δέρματος.Καρδιολογικές διαταραχές,αλλεργικές διαταραχές, διαταραχές στο αμυντικό,βλάβες στα νεφρά και δυσκολίες στην αναπνοή.
Methyl -Propyl Butyl Paraben-Παραβένες-Εthyl Paraben
Χρησιμοποιούνται για την αναστολή μικροβίων και να αυξήσουν τη διάρκεια ζωής ενός προιόντος.Αν και είναι γνωστό ότι είναι πολύ τοξικά χρησιμοποιούνται ευρύτατα.Έχουν προκαλέσει αλλεργίες και δερματίτιδες.Επιστημονικές έρευνες του πανεπιστημίου Brunel έχουν αποδείξει ότι μπορούν να απορροφηθούν από το δέρμα.Μέσα στο σώμα λειτουργούν σαν ξένη θηλυκή ορμόνη προκαλώντας μείωση της δύναμης του σπέρματος ,καρκίνο στους όρχεις ,δυσμορφίες στο πέος και άλλες διαταραχές στο αναπαραγωγικό σύστημα στους άνδρες και καρκίνο στο στήθος της γυναίκας.
Nylon12(Polyamide)-Ναυλον 12-Πολυαμίδιο
Προκαλεί δερματίτιδες ερεθισμούς και εγκαύματα στα μάτια.Προβλήματα στην όραση.Συγκαταλέγεται στα συστατικά που μπορούν να προκαλέσουν καρκινογένεση.
Paraffiniun Liquidium-Παραφίνη-Παράγωγο Πετρελαίου
Xρησιμοποιείται σε πολλά καλλυντικά κραγιόν,κρέμες κλπ.Τοξικό.Προκαλεί ερεθισμούς στα μάτια,σε επαφή με το δέρμα προκαλεί προβλήματα δερματίτιδα,πονοκεφάλους ,ζαλάδες,αναισθησία.Παρόμοια συμπτώματα με το μεταλλικό έλαιο.
Petrolatum-Πετρελαιώδες -Μεταλλικό έλαιο
Είναι ένα μεταλλικό έλαιο και προκαλεί πολλά προβλήματα όταν χρησιμοποιείται στο δέρμα.Προκαλεί φωτοευαισθησία ,έχει την τάση να εμποδίζει την λειτουργία του φυσικού μηχανισμού του σώματος και οδηγεί στην αφυδάτωση και ξεφλούδισμα του δέρματος.Αγοράζουμε ένα προιόν που προκαλεί τις αντιδράσεις ,τις οποίες πρόβάλεται ότι ανακουφίζει.Χρησιμοποιείται λόγω του πολύ χαμηλού κόστους και έχει παρόμοια συμπτώματα με το mineral oil.
Polyvinyl Purrolidone(PVP)-Πολυβινιλιοπυρολιντόν
Βλαβερό με την εισπνοή ή με την απορρόφηση του από το δέρμα.Προκαλεί ερεθισμό στα μάτια.Ερεθίζει τις βλεννώδεις μεμβράνες και το άνω αναπνευστικό σύστημα.Ανήκει στην κατηγορία Γ με την ένδειξη τερατογένεσης στα ζώα.Συγκαταλέγεται μεταξύ των συστατικών που μπορούν να προκαλέσουν καρκινογένεση.Αποφεύγεται την επαφή με το προιόν και την εισπνοή.
Propylene Glycol-Προπυλενογλυκόλη
Μια σύνθετη πετροχημική ανάμιξη ,που χρησιμοποιείται σαν υγραντικό.Είναι φθηνό και ευρέως διαθέσιμο συστατικό.Είναι γνωστό ότι μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις.Είναι πρωταρχικό ερεθιστικό του δέρματος ακόμα και σε πολύ μικρό ποσοστό συμπύκνωσης.Η λειτουργία του είναι να απορροφά την υγρασία από το δέρμα ''κλεβοντάς'' την από το χαμηλό στρώμα για να την φέρνει στην επιφάνεια.Χρησιμοποιείται πολύ σε βιομηχανικά προιόντα όπως το υγρό φρένων και το αντιψυκτικό υγρό αυτοκινήτων.Το συγκεκριμένο προιόν αναφέρεται ότι μπορεί να προκαλέσει ανωμαλία στο συκώτι ή ακόμα και καταστροφή των νεφρών.
Propyl Gallate-Προπύλιο-Εστέρας γαλλικού οξέος
Aντιοξειδωτικό -προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις.Είναι τοξικό.
PUP/VA Copolymer PUP/VA-Συμπολιμεριστής
Ένα χημικό από πετρέλαιο,χρησιμοποείται στο σπρέυ μαλλιών ,τζελ και άλλα καλλυντικά.Θεωρείται τοξικό γιατί σε ανθρώπους με ευαισθησία στους πνεύμονες έχουν βρεθεί μόρια του συστατικού αυτού.
Quaternium-Poly-Quaternium
Είναι παράγωγο αμμωνίας πουχρησιμοποιείται στα καλλυντικά.Προκαλεί ερεθισμούς στα μάτια,τριχόπτωση,ξεφλούδισμα στο δέρμα και σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις.Είναι τοξικό.
Sodium C14-16 Oletin Sulfonate-Ολεφινικό Σουλφίδιο
Χρησιμοποιούνται στα σαμπουάν και άλλα καλλυντικά σαν υγραντικά.Είναι παράγωγα πετρελαίου και είναι τοξικά.
Stearalkonium Chloride-Στερεατικό Χλωρίδιο
Ένα χημικό που χρησιμοποιείται σε μαλακτικό μαλλιών και κρέμες προσώπου.Δημιουργήθηκε αρχικά απο την βιομηχανία για μαλακτικό ρούχων.Είναι πολύ πιο φτηνό από φυτικά εκχυλίσματα που πραγματικά βοηθάνε τα μαλλιά και το δέρμα.Είναι τοξικό.
Sodium Hydroxide-Καυστικό Νάτριο
Περιέχεται σε πούδρες ,σαπούνια,σαμπουάν,προιόντα που ισιώνουν τα μαλλιά,αφρούς ξυρίσματος ,υδατικές κρέμες κ.λ.π.Απορροφά νερό γρήγορα.Χρησιμοποιείται για καθαρισμό αποχετεύσεων.Η χρήση του για τον καθαρισμό αποχετεύσεων σε συμπύκνωση πάνω απο 10% έχει απαγορευτεί στην Αμερική.Προκαλεί δερματίτιδα ,ενώ η εισαγωγή του στο σώμα προκαλεί εμετό ,σωματική εξάντληση και κατάρρευση του σώματος.Με την εισπνοή του προκαλούντια βλάβες στα πνευμόνια.
Sodium Lauryl Sulphate
Μπορεί να είναι συνθετική(από π
ετρέλαιο) ή φυτικής προέλευσης(από καρύδα),ανάλογα με την φιλοσοφία της εταιρείας.Χρησιμοποιείται στα σαμπουάν και άλλα καλλυντικά σαν καθαριστικό.Το χημικό προκαλεί ερεθισμούς στα μάτια,εξανθήματα και φαγούρες στο δέρμα,τριχόπτωση,πιτυρίδα και αλλεργικές αντιδράσεις.
Triethanolamine(TEA)-τριαιθαλοναμίνη
Συχνά χρησιμοποιείται στα καλλυντικά σαν εξισσοροπιστής του PH.Επίσης χρησιμοποιείται σε πολλά λιπαρά οξέα σε άλας (stearate) το οποίο στην συνέχεια χρησιμοποιείται σαν βάση για γαλάκτωμα.Το συστατικό αυτό προκαλέι αλλεργικές αντιδράσεις,προβλήματα στα μάτια,αφυδάτωση στα μαλλιά και στο δέρμα.Μπορεί να είναι τοξικό αν χρησιμοποιείται για μεγάλη χρονική περίοδο.
Fragnance-Parfum-Συνθετικά αρώματα
Τα συνθετικά αρώματα που χρησιμοποιούνται για να κάνουν ένα όμορφο προιόν πρέπει να τα αποφεύγουμε πάση θυσία όπως και τις βαφές μαλλιών.Αναγράφονται ως FD&C ή D&C ή C.I 77496.Συνήθως προέρχονται από πίσσα.Σύμφωνα με τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας είναι παράγοντες που προκαλούν καρκίνο.Επίσης προκαλούν δερματοπάθειες και ελάττωση των επιπέδων οξυγόνου στο σώμα.Αν ένα καλλυντικό τα έχει μέσα δεν πρέπει να τα χρησιμοποιούμε.
Carbomer-Καρβομέρ
Ένα ρετσίνι που χρησιμοποιείται για να σταθεροποιήσει και να κάνει πιο παχύρευστα τα καλλυντικά.Είναι τοξικό και προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις
Tallow (Sodium Tallowed Tallow Amine Oxide)
Λίπος απο λιπώδεις ιστούς βοοειδών και προβάτων.Χρησιμοποιειταί ευρεώς στα κοινά σαπούνια,αφρούς ξυρίσματος,κραγιόν,σαμπουάν κ.τ.λ.Άγευστο και άοσμο συστατικό,μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς και έκζεμα.Σημειώνεται ότι οι τοξίνες και οι διοξίνες συσσωρεύονται σε μεγάλες ποσότητες στους λιπώσεις ιστούς των ζώων με αποτέλεσμα η χρήση του συστατικού αυτού στα διάφορα προιόντα να αποτελεί κίνδυνο μεταφοράς των επικίνδυνων χημικών στον ανθρώπινο οργανισμό.
Τα παραπάνω δεδομένα, εγκύρως αποδεδειγμένα και επιστημονικώς διαπιστευμένα ,αποτελούν ένα πολύ μικρό κομμάτι των λάθος επιλογών μας σχετικά με την περιποιήση του ανθρωπίνου σώματος,κάτι που φυσικά αφορά και τα δύο φύλα.Οι προαναφερθείσες ουσίες αποτελούν συστατικά προιόντων με ευρεία καθημερινή χρήση σε όλη την οικογένεια.Συσσωρεύουμε στο σώμα μας ουσίες άκρως τοξικές και ασύμβατες με την φύση του,κάτι που φυσικά έχει ολέθριες συνέπειες(άμεσες αλλά και έμμεσες..) σε αυτό.Έχοντας λάβει γνώση λοιπόν πληροφοριών όπως οι ανώτερες ,δεν έχουμε καμία δικαιολογία πλέον στην χρήση καλλυντικών με τα ανώτερα επικινδύνα συνθετικά χημικά συστατικά.Πρέπει να αγαπάμε το σώμα μας ,να πιστέψουμε στις δυνατοτητές του και να το φροντίζουμε με προιόντα που είναι απόλυτα συμβατά με αυτό,προιόντα αποτελούμενα απο φυτικά συστατικά,που μας παρέχει σε αφθονία η φύση.

Γράφει η Αμαλία Μαστρογιάννη για την Εναλλακτική Δράση

http://www.katohika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου