Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Codex Alimentarius: True Lies

Ένας εγκληματίας πολέμου είναι ο εμπνευστής της σωτηρίας της ανθρωπότητας!!!! 
Ολίγον οξύμωρο, δεν βρίσκετε;

Θυμόσαστε κάποτε που οι γιαγιάδες μας καλλιεργούσαν τα ζαρζαβατικά τους, μας έβραζαν αυγά από τις κότες τους, μας έδιναν να πιούμε γάλα από τις κατσίκες τους και ήξεραν ένα σωρό γιατροσόφια με βότανα που μας έκαναν καλό; Θαρρώ πως ναι! Ε! Αυτά ξεχάστε τα, ανήκουν σε μια άλλη εποχή.

Στην Αμερική ήδη θεωρείται παράνομη η καλλιέργεια λαχανικών για προσωπική χρήση καθώς και η εκτροφή οικόσιτων ζώων προς βρώσιν. Επίσης όποιος καλλιεργεί θα πρέπει να χρησιμοποιεί εγκεκριμένους σπόρους και φυτά και όλα αυτά καταλήγουν στον ίδιο παρανομαστή, στην Επιτροπή Codex Alimentarius, η οποία έχει εκδώσει έναν κώδικα ο οποίος περιέχει υποδείξεις και πρακτικές για τις τροφές, για την παραγωγή τροφών και για την ασφάλεια τους. Η επιτροπή αυτή διατείνεται ότι ο κώδικάς αυτός έχει συνταχθεί για το δικό μας το καλό!

Ας δούμε όμως μερικές αλήθειες και μερικά ψέματα για το τι λένε πως είναι ο Codex Alimentarius και τι στα αλήθεια είναι....
Κατ΄ αρχάς ας μελετήσουμε λίγη ιστορία. Το 1893 συμπράττουν ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και συντάσσουν τον πρώτο διατροφικό κώδικα ο οποίος και εφαρμόζεται μέχρι και το τέλος της Αυστρο-ουγγρικής αυτοκρατορίας το 1918 που ήταν και το τέλος του πρώτου Διατροφικού κώδικα.

Όσον αφορά τον κώδικα στη μορφή που μας συστήνεται σήμερα αυτός θεσπίστηκε το 1962 σε μια συνεδρίαση του ΟΗΕ και προτάθηκε από τον Der Meer, Ιδιοκτήτη της εταιρίας der Meer, η οποία παρασκεύαζε τα πυρομαχικά των ναζί καθώς και θανατηφόρα αέρια. 
Μετά το τέλος του πολέμου 24 μέλη της εταιρίας καταδικάστηκαν από το δικαστήρια της Νυρεμβέργης και η εταιρία διασπάστηκε σε τρεις διαφορετικές εταιρίες. Οι εταιρίες αυτές είναι φαρμακοβιομηχανίες και είναι γνωστές μεγάλες εταιρίες του χώρου (BASF, Hoechst & BAYER). 
Με λίγα λόγια ένας εγκληματίας πολέμου είναι ο εμπνευστής της σωτηρίας της ανθρωπότητας!!!! 
Ολίγον οξύμωρο, δεν βρίσκετε;

http://attikanea.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου