Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Μήπως τελικά η τηλεόραση σας 'βλέπει' εσάς κι όχι εσείς εκείνην;

Την βλέπετε; Σας βλέπει κι εκείνη!....

Αν έχετε την Smart TV της Samsung, την πατήσατε! Όπως ισχυρίζονται οι χάκερς μπορούν να έχουν πρόσβαση στον σκληρό δίσκο της και να πάρουν τον έλεγχο στις ενσωματωμένες κάμερες της....



Οι ειδικοί ασφαλείας αποκαλύπτουν ότι έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν πρόσβαση στη συσκευή και να καθαρίσουν τους σκληρούς δίσκους και τους δίσκους που συνδέονται για πληροφορίες. Ισχυρίζονται ότι έχουν πλήρη πρόσβαση στο "root" που τους επιτρέπει να εγκαταστήσουν κακόβουλο λογισμικό με το οποίο θα μπορούσαν να παρακολουθούν τις κάμερες και τα μικρόφωνα του.
Όλο και περισσότερες συσκευές που συνδέονται στο Internet, χωρίς να έχουν την πρόθεση (λένε) καθιστούν τους καταναλωτές ευάλωτους σε επιθέσεις από χάκερς.
Με την εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού, οι χάκερ μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ενσωματωμένο μικρόφωνο και κάμερα της Smart TV για να ακούσουν και να δουν τα πάντα μπροστά της.
Η Smart TV της Samsung μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να περιηγηθείτε στο Internet, για χρήση των κοινωνικών δικτύων, να παρακολουθήσετε τις τανίες που προβάλλονται με υπηρεσίες μετάδοσης streaming και να παίξετε online παιχνίδια, μεταξύ άλλων, από την άνεση του καναπέ σας.
Οι συσκευές μπορούν επίσης να ελέγχονται με φωνητικές εντολές και χειρονομίες, χρησιμοποιώντας μικρόφωνα και κάμερες που εντοπίζουν, τι συμβαίνει μπροστά τους.
Ωστόσο, όσο η Smart TV είναι συνδεδεμένη με το διαδίκτυο είναι ευάλωτη σε χάκερ που μπορούν να έχουν πρόσβαση στη συσκευή και στα αρχεία της.Η τηλεόραση είσαι τελικά εσύ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου