Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012

Ετοιμάζουν ψηφιακό νόμισμα…

Η κατάργηση συναλλαγών με ρευστό προ των πυλών! Εγκρίθηκε ήδη στην Γαλλία!
Είχαμε γράψει, μεταξύ άλλων, πως πλησιάζει η ώρα που θα προταθεί η επιβολή ενιαίου παγκόσμιου νομίσματος ή ακόμα η κατάργηση των χρηματικών συναλλαγών και η προώθηση των τραπεζικών. Όλα θα «δουλεύουν» με αριθμούς δηλαδή.

Πράγματι η υπηρεσία ανταλλαγής Bitcoin-Central, που χρησιμοποιεί το ψηφιακό νόμισμα Bitcoin, κατάφερε να εξασφαλίσει την επίσημη έγκριση της Γαλλίας για να λειτουργήσει ως τράπεζα. Πρόκειται για να ένα νέο είδος νομίσματος ψηφιακής φύσης που κερδίζει σιγά-σιγά την εμπιστοσύνη μίας… αναπτυγμένης οικονομίας και ίσως στο άμεσο μέλλον να το δούμε και σε άλλες χώρες.
Οι λογαριασμοί του Bitcoin-Central θα είναι ενσωματωμένοι στο τραπεζικό σύστημα της χώρας, που θα δώσει την δυνατότητα για άμεσες καταθέσεις με το νέο νόμισμα καθώς και πολλές άλλες καινούριες υπηρεσίες διευκόλυνσης των συναλλαγών, προκειμένου να γίνει αποδεκτό από το ευρύ κοινό. Η έκδοση ειδικής χρεωστικής κάρτας για αγορές με Bitcoins, είναι υπό συζήτηση όπως και το πότε θα ξεκινήσει να λειτουργεί κανονικά.
Προς το παρόν δε γνωρίζουμε πότε η υπηρεσία αναμένεται να κάνει την εμφάνιση της, αλλά και μόνο η έγκριση από τη Γαλλίας φέρνει το Bitcoin ένα βήμα πιο κοντά στην αποδοχή του ως ένα εναλλακτικό τρόπο για οικονομικές συναλλαγές.
Έτσι ο πλούτος θα συγκεντρώνεται στα χέρια λίγων και οι πολίτες θα κατέχουν αριθμούς. Όλα δε, θα είναι αποθηκευμένα σε ένα μικροτσίπ, το οποίο αρχικά θα είναι ενσωματωμένο σε κάρτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου