Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Παρατηρούμε απλώς την παγκόσμια κρίση χωρίς να αναζητούμε τα πραγματικά της αίτια

Το όλο πρόβλημα ίσως προέρχεται από το γεγονός ότι ο ρόλος του ηθοποιού (Ποιεί ήθη) έχει αντικατασταθεί μετά το 50 από το θεσμό της τηλεόρασης. ΣΤην αρχή δειλά και στην συνέχεια όλο και πιο ξεδιάντροπα το καθεστώς των ΜΜΕ παγκοσμίως άρχισε να επιβάλει μια ιδιότυπη "ΜΕΤΡΙΟΚΡΑΤΙΑ" μια δικτατορία των μετρίων προσώπων δηλαδή. Ο παραγκωνισμός των αρίστων ήταν το άμεσο αποτέλεσμα. Αποτέλεσμα που φυσικά αποβαίνει....
ενάντια και στους μετρίους που απλώς παίζουν το παιχνίδι του συστήματος. Γιατί φίλοι μου ένα μέτριος εξαπατάται πολύ πιο εύκολα από έναν άριστο με μεγάλη υπολογιστική ισχύ. Και μέτριος είναι εκείνος ο συμπολίτης μας που ασχέτως πνευματικών δυνατοτήτων ρέπει προς την ημιμάθεια που όπως όλοι ξέρουμε είναι χειρότερη της αμάθειας διότι ο ημιμαθής θεωρώντας ότι ξέρει σχεδόν τα πάντα (ξερόλας κατά την αγαπημένη Νεο-Ελληνική έκφραση) σπάνια (ή καθόλου) δαπανά χρόνο και ενέργεια για την βελτίωση της υπολογιστικής του ισχύος!
Ιστορικά αποτελέσματα αυτής της τάσης μπορείτε να ανακαλύψετε τόσο στις ΗΠΑ (Τζούνιορ Μπούς) όσο και την Ελλάδα (Γιωργάκης Παπανδρέου). Προσέξτε τα υποκοριστικά (Τζούνιορ, Γιωργάκης) που υποδήλωναν ημιμάθεια και όμως ο λαός τους ψήφισε.
Όσο όμως και να κατηγορείτε τον Ελληνικό λαό ... δεν ψήφισε τον Γιωργάκη για δεύτερη τετραετία. Δεν θέλω να νομίσετε ότι κατηγορώ τους πολίτες των ΗΠΑ. Ήθελα απλώς να σας επιστήσω την προσοχή στο γεγονός ότι ίσως (με μεγάλη πιθανότητα) τα παγκόσμια (και εθνικά) ΜΜΕ επιβάλουν μια διεθνή μετριοκρατία για τον πιο αποτελεσματικό έλεγχο των εθνικών κυβερνήσεων. Αν θεωρείτε τους εαυτούς σας ικανούς (έξυπνους) ίσως θα έπρεπε αντί να αναλώνεστε στον χλευασμό των θυμάτων του συστήματος (των λαών δηλαδή) να προσπαθείτε να βρείτε λύση στην δύσκολη κατάσταση στην οποία περιέρχεται ο πλανήτης γη. Αν θεωρείτε ότι δεν είστε αρκετά ευφυείς για κάτι τέτοιο ίσως θα έπρεπε να αναζητήσετε εναγωνίως τον τρόπο να γίνετε. Άλλως καταντούμε υπηρέτες του καταστροφικού για την ανθρωπότητα συστήματος. Μετριότητες δηλαδή και μάλιστα στην καλύτερη των περιστάσεων!!!!!!
Καλή ημέρα σε όλους σας αγαπημένοι μου συμπολίτες!
Ευστάθιος Ματσαρίδης, Κατερίνη

http://ksipnistere.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου