Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

"Έρχεται χάος. Κανείς δεν θα είναι ασφαλής" - Γιατί απομάκρυναν Α/Α όπλα

Ως "τακτική κίνηση"  περιγράφεται από την Μόσχα η απομάκρυνση των προηγμένων ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων από την Συρία και μέρους των πεζοναυτών που βρίσκονταν εκεί από τον περασμένο Αύγουστο.
"Σε κάποιες από τις περιοχές που ήταν εγκατεστημένα είχαν πλησιάσει επικίνδυνα οι αντάρτες και υπήρχε κίνδυνος να εμπλακούν σε συγκρούσεις με τους αντάρτες ρωσικά στρατεύματα κάτι το οποίο δεν το θέλαμε γιατί αυτό θα συνιστούσε κλιμάκωση" αναφέρουν στο defencenet.gr πηγές απο την Μόσχα.

Και συνεχίζουν: "Δεν έχει εγκαταληφθεί η βάση στην Ταρσό, αλλά τα πράγματα είναι περίπλοκα σε ότι αφορά την τακτική κατάσταση. Ρωσικά πολεμικά και αποβατικά μέσα στις επόμενες ημέρες θα προσεγγίσουν και πάλι την Συρία. Υπάρχουν χιλιάδες Ρώσοι σε Συρία και Λίβανο που δεν πρέπει να εγκλωβιστούν, όπως και υπήκοοι άλλων χωρών όπως π.χ. Κινέζοι που πιθανότατα χρειαστούν βοήθεια για να αποχωρήσουν από την περιοχή"...
Γενικά οι Ρώσοι περιμένουν ότι αμέσως μετά τις εορτές θα επικρατήσει χάος σε ένα ενιαίο μέτωπο από τα σύνορα με το Ισραήλ, μέχρι τα σύνορα με την Τουρκία. Ένα χάος, από το οποίο δεν θα εξέλθουν αναγκαστικά νικητές οι, υποστηριζόμενοι από τους δυτικούς, ισλαμιστές. Ένα χάος που θα βυθίσει για πολύ καιρό την περιοχή στο αίμα και τον πόνο.
Σήμερα, μαχητικά αεροσκάφη και πυροβολικό του συριακού Στρατού εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση στην ελεγχόμενη από τους αντάρτες πόλη Χελφάγια της επαρχίας Χάμα, για πρώτη φορά από τον περασμένο Φεβρουάριο.
Η πόλη αποτέλεσε βάση για επιθέσεις των ανταρτών σε πολλούς σταθμούς ελέγχου των κυβερνητικών δυνάμεων, στη γύρω περιοχή, προκειμένου να εγκαταλείψουν την περιοχή και να μείνει στο έλεος των τυορκικών στρατευμάτων που καραδοκούν στην άλλη πλευρά των συνόρων.
Μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν επίσης την πόλη Αζάζ, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

http://www.defencenet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου