Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Τι μας επιφυλάσσει το 2012;

Tο «Αίνιγμα» του έτους 2012, Το ημερολόγιο των Μάγια

του ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΦΙΛΙΠΠΑ *

Το ημερολόγιο των Μάγια αναφέρει ότι στις 21 Δεκεμβρίου 2012 θα είναι το τέλος μιας εποχής πάνω στη Γη, ενώ οι σημερινοί ερευνητές και επιστήμονες οδηγούνται σε συμπεράσματα ότι επέρχεται μια κρίσιμη αλλαγή στην ιστορία του πλανήτη μας.
Πριν από περίπου 2.000 χρόνια οι Μάγια, ένας λαός που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς, δημιούργησαν μια εντυπωσιακή κοσμολογία. «Προείδαν»ότι ο Ήλιος, κατά το χειμερινό ηλιοστάσιο του 2012, θα ευθυγραμμισθεί με το κέντρο του Γαλαξία.


Ως ένας λαός ευφυής, συμπέρανε ότι ένα τέτοιο σημαντικό γεγονός θα πρέπει να ασκήσει μεγάλη επιρροή στον πλανήτη μας και κατά μία έννοια να αλλάξει την εικόνα του. Συνέταξαν ένα ημερολόγιο, το τσολκίν, το οποίο όταν αποκωδικοποιήθηκε μας βοήθησε να καταλάβουμε τα μυστικά των σπουδαίων αυτών «αστροπαρατηρητών». Η γαλαξιακή ευθυγράμμιση γίνεται κάθε 26 000 χρόνια και για τους αστρονόμους των Μάγια αυτό σήμαινε ότι είχε έρθει η ώρα για μια νέα πραγματικότητα. Το τσολκίν. είναι το ιερό ημερολόγιο των Μάγια που η αρχή του ανάγεται στις 13 Αύγουστου του έτους 3114 π.Χ. και το τέλος του στις 21 Δεκομβρίου 2012, την ημέρα του χειμερινού ηλιοστασίου. Τι συνέβη όμως κατά το 3114 π.Χ; Οι υποθέσεις είναι πολλές.

Συμφωνά με τις εκτιμήσεις ορισμένων ερευνητών, στις 13 Αυγούστου του έτους εκείνου έγινε για πρώτη φορά ορατός στον άνθρωπο ο πλανήτης Αφροδίτη, που ως τότε δεν ήταν ορατός λόγω της πυκνής ατμόσφαιρας του.

Το ημερολόγιο αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς μέσω αυτού μπορούσαν να υπολογιστούν και να προβλεφθούν οι μαγνητικές μεταπτώσεις της ηλιακής ακτινοβολίας, κάνοντας γνωστές τις επιδράσεις τους επί των ανθρώπων. Βάσει αυτού του ημερολογίου οι Μάγια καθόριζαν τις ιεροτελεστίες τους και προγραμμάτιζαν τις αγροτικές εργασίες. Εκτός του τσολκίν είχαν και ηλιακό ημερολόγιο 365,242 ημερών, γνωστό ως χαάμπ (ή Ασαφές Έτος). Από τον συνδυασμό των δύο ημερολογίων προέκυπτε ένα κυκλικό ημερολόγιο 52 χρόνων (ή 19.000 περίπου ημερών). Οι Μάγια υπολόγιζαν ότι οι δύο αυτοί χρονικοί κύκλοι (τσολκίν και χαάμπ) προχωρούσαν ώσπου κάποια σπάνια στιγμή το ιερό ημερολόγιο συνέπιπτε με την ίδια ημέρα του Ασαφούς Έτους. Αυτή η σπάνια ημέρα σημείωνε το τέλος ενός κύκλου 52 ετών και ήταν μέρος μιας μεγαλύτερης χρονικής περιόδου που ονομαζόταν «Μεγάλος Κύκλος». Εκτός των ημερολογίων που αναφέραμε, οι Μάγια είχαν και ένα ημερολόγιο μακράς διάρκειας 5.125 ετών. Ο αριθμός αυτός σηματοδοτεί το τέλος ενός μπακτούν. Κάθε μπακτούν (20 κατούν) περιλαμβάνει 394 χρόνια (5125 / 13) ή 144.000 ημέρες. Τώρα βρισκόμαστε στο 13ο μπακτούν, το οποίο θα ολοκληρωθεί στις 21 Δεκεμβρίου 2012 ή σύμφωνα με το μετρικό σύστημα των Μάγια στις 13.0.0.0.0. Προαναφέραμε ότι αφετηρία του ημερολογίου των Μάγια είναι το έτος 3114 ττ.Χ. Με έναν απλό υπολογισμό βλέπουμε ότι ο κύκλος των 5.125 ετών ολοκληρώνεται το 2012. Ο κύκλος αυτός είναι τμήμα ενός μέγαλύτερου χρονικού κύκλου διάρκειας 26.000 ετών και στηρίζεται στον κύκλο των Πλειάδων (26.000 έτη) και είναι παρόμοιος με το πλατωνικό έτος των 25.800 ετών. Ως γνωστό, στη διάρκεια αυτής της περιόδου ο άξονας περιστροφής της Γης δεν μένει σταθερός αλλά υπό την ελκτική επίδραση που ασκούν ο Ήλιος και η Σελήνη διαγράφει την επιφάνεια ενός κώνου στο Διάστημα.

Αποτέλεσμα της μετακίνησης του άξονα της Γης είναι το φαινόμενο μετατόπισης της θέσης του Πολικού Αστέρα.

Το εκπληκτικό είναι ότι στις 21 Δεκεμβρίου του 2012 στις 3.00 ώρα Γκρήνουιτς ολοκληρώνονται ταυτόχρονα και οι τρεις αυτοί κύκλοι των Μάγια!

Ταυτόχρονα στην ημερομηνία αυτήν έχουμε την ευθυγράμμιση των πλανητών του ηλιακού μας συστήματος με το κέντρο του Γαλαξία. Η θέση του Ήλιου θα ταυτιστεί με το ακριβές σημείο διατομής του Γαλαξία μας με το επίπεδο της Εκλειπτικής. Το επίπεδο της Εκλειπτικής είναι το «μονοπάτι» που διαβαίνουν οι πλανήτες, η Σελήνη και ο Ήλιος από την Ανατολή προς τη Δύση.

Κανείς δεν γνωρίζει τι θα συμβεί

«Αν οι άνθρωποι φθάσουμε στην ημερομηνία αυτή χωρίς να έχουμε καταστρέψει τη Γη, θα εισέλθουμε σε ένα καινούργιο, υψηλότερο επίπεδο. Αλλά για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει να παλέψουμε με εξαιρετικά ισχυρές δυνάμεις που είναι εμπόδιο στον δρόμο μας», μας λέει ο Κάρλος Μπάριος, ένας ερευνητής ανθρωπολόγος που μελέτησε τις παραδόσεις των Μάγια. Ποιες είναι αυτές οι δυνάμεις; «Ο υλισμός, η άρνηση, η προσκόλληση στο παλαιό. Ο πλανήτης μας μπορεί να ανανεωθεί ή να καταστραφεί. Πρέπει να αφυπνισθούμε και να αναλάβουμε δράση. Το πνευματικό ιδανικό της εποχής μας είναι η δράση», καταλήγει ο Μπάριος. Είναι αλήθεια ότι η Γη μάς έχει ήδη δώσει πολλά σημάδια για τις αλλαγές που έρχονται, πολλές από τις οποίες οφείλονται στη δική μας κακομεταχείριση.



Η Γη πιθανότατα ετοιμάζεται για μια αναγέννηση. Έτσι λοιπόν και εμείς θα πρέπει να περάσουμε από μια ανάλογη διαδικασία. Κατ' αρχήν, θα πρέπει να απαλλαγούμε όσο γίνεται περισσότερο από τα αρνητικά στοιχεία που υποβαθμίζουν τη ζωή μας. Να αφήσουμε κατά μέρος αυτό που φαίνεται, το πρόσκαιρο και μηδαμινό, και να δώσουμε σημασία στην ουσία. Το βήμα της ζωής επιταχύνεται. Οι τεχνολογικές ανακαλύψεις διαδίδονται ανά έτη περισσότερο παρά ανά αιώνες. Υπολογισμοί που πριν θα χρειάζονταν δεκαετίες, σήμερα γίνονται μέσα σε λίγα λεπτά. Η επικοινωνία που απαιτούσε μήνες, τώρα συμβαίνει μέσα σε δευτερόλεπτα. Σχεδόν σε κάθε τομέα οι αλλαγές γίνονται όλο και πιο γρήγορα. Το θέμα πάντως δεν είναι τι θα συμβεί ή δεν θα συμβεί στην ακριβή ημερομηνία της 21ης Δεκεμβρίου 2012.

Πράγματι, σχεδόν κάθε προφητεία που έχει γίνει σχετικά με μια ειδική ημερομηνία δεν έχει υλοποιηθεί ποτέ. Αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο είναι το πού θα μας οδηγήσει αυτό το επιταχυνόμενο πρότυπο και οι συνταρακτικές συνέπειες του, είτε αυτές συμβούν το 2012 είτε κάποια άλλη χρονική στιγμή.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου