Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

''ΠΟΛΙΤΙΚΟ​Ι ΝΑΝΟΙ''

Γέμισε η Ελλάδα πολιτικούς νάνους και μέτριους!Ο πολίτης Π. Λ. Παπαγαρυφάλλου
Πρόεδρος της Επιτροπής Ενημερώσεως Εθνικών Θεμάτων

Με πυρήνα τους «ηγέτες» και τα «στελέχη» των εκφυλισμένων πολιτικών κομμάτων που οδήγησαν την Ελλάδα στην απόλυτη οικονομική, κοινωνική και ηθική χρεοκοπία, στρατιές νάνων, υπονάνων και ανθυπονάνων κατακλύζουν το λεγόμενο δημόσιο βίο της χώρας.
Μυρίστηκαν «ψητό» στο σάπιο πτώμα της Ελλάδας και τρέχουν να το «σώσουν»!
Γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα χολεριασμένα χρόνια της μεταπολίτευσης διάβηκαν αστρονομικά ποσά χρημάτων τόσο από τα «πακέτα Ντελόρ» όσο και από διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Ένας πακτωλός χρημάτων που πλούτισαν  πολλούς «ιδεολόγους» πολιτικούς και διάφορους χρυσοκάνθαρους του συμμοριακού συστήματος της αρπαχτής.
Παράλληλα, και ενώ έρρεαν τα «πακέτα», οι άπληστοι και εναλλασσόμενοι κυβερνώντες άνοιξαν τις βάνες για τη ροή των δανείων, τα οποία συμπλήρωναν το πλιάτσικο των δημοσίων ταμείων, το οποίο οι κυβερνώντες είχαν αναγάγει σε ατομικό και εθνικό σπορ δίνοντας μάλιστα και τον ορισμό του μέσα στη Βουλή(βλ. π.χ. τον σχετικό «πολιτικό διάλογο ανάμεσα στους Πρωθυπουργούς Α. Παπανδρέου και Κ. Μητσοτάκη στα επίσημα Πρακτικά της Βουλής της 20ης Μαρτίου 1992, συνεδρίαση ΡΑ΄, σελ. 4973-4974).
Με τα δις και τρις –πόσα άραγε να είναι;-  που εισέρρευσαν στην Ελλάδα θα έπρεπε να τρώει ο «κυρίαρχος» λαός με χρυσά κουτάλια και όχι να είναι πεινασμένος και εξαθλιωμένος.
Γι’ αυτό φυσικά φρόντισαν με ζήλο οι εναλλασσόμενοι κυβερνήτες του, οι οποίοι μετέτρεψαν την πολιτική σε πεδίο λαφυραγωγίας δίνοντας το παράδειγμα στις στρατιές των ακολουθούντων νεώτερων «ιδεολόγων», οι οποίοι κατά κανόνα είναι πανάσχετοι με τα σύνθετα εθνικά προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν.
Αυτή η ατμόσφαιρα της πολιτικής θαλιδομίδης αποτέλεσε το κοινωνικό πεδίο μέσα στο οποίο καλλιεργήθηκε, άνθισε και κάρπισε ο κόσμος των πολιτικών νάνων και των μετρίων, τους οποίους η λογοτέχνις Ελευθερία Παπαγαρυφάλλου ζωγράφισε στο ομότιτλο ποίημά της: «Οι μέτριοι», στο οποίο διαβάζουμε και τους εξής στίχους:
«Οι γνώσεις οι πολλές
οι ιδέες οι μεστές
και οι προσπάθειες οι δημιουργικές
είναι  απειλές για των μετρίων τις ορδές.
.................
Νόμος πανάρχαιος και οικουμενικός
ο κόσμος των μετρίων
είναι της στασιμότητας ο αμφιτρύων».
(Ολόκληρο το ποίημα δημοσιεύεται στην ποιητική της συλλογή «Σκόρπιες Εικόνες», εκδ. «Πολιτικά Θέματα», 2004, σελ. 124).
Ερωτάται: Μ’ αυτή την πλημμυρίδα των πολιτικών νάνων και πολιτικών μετρίων έχε μέλλον η Ελλάδα;

Μας το έστειλε ο φίλος Παύλος Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου